Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
 

 
 
 
  műhely    » Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
év 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2017   
szerzők a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v x z ö   
címek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v z ö ü   
 

| észrevételeim vannak


| kinyomtatom

| könyvjelzőzöm


keresés

szerző:
cím:
kivonat:
szekció:adatlap

Ardelean Gyöngyvér Mónika, Szász Melinda, Szekrényes László

» Szekció: Szociális munkás
» Bemutatás éve: 2009
» Cím: Színes diákság - A fiatalság színházhoz való viszonya, színházról való elképzelése a szülők és a média hatásának tükrében
» Intézmény: BBTE, SZSZMK, mentálhigiéné szak, mesteri képzés, I. év; BBTE, SZSZMK, mentálhigiéné szak, mesteri képzés, I. év; BBTE, SZSZMK, mentálhigiéné szak, mesteri képzés, I. év
» Minősítés: 2 díj
» Témavezető: dr. Antal Imola adjunktus BBTE, SZSZMK, Szociális munka tanszék

» Kivonat:
Napjainkban a kultúra, illetve kulturálódás - a szó eredeti értelmében - háttérbe szorul a tömegkultúra fogyasztásához képes. Mindez az emberek értékekhez való viszonyaiban nyilvánul meg. A színházat a magaskultúra egyik szegmenseként kezeljük.
Kutatásunkban a sepsiszentgyörgyi fiatalok színházról alkotott képét fogjuk vizsgálni. Érdekel, hogy mit gondolnak a fiatalok, hogy miként tudná figyelmüket felkelteni a színház napjainkban - a média hatása ezen kép kialakítására - és kitérnénk a szülők hatásának vizsgálatára is.
A kutatás alapsokaságát a sepsiszentgyörgyi középiskolás fiatalok képezik. Azért választottuk ezt a célpopulációt, mert jelen kérdés vizsgálatában ők a legaktívabb szereplők. Önálló akarattal és ízlésvilággal rendelkeznek, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi az ő véleményük, mi tenné számukra fontosabbá a színházat.
Mintanagyság: 302 elem. Mérőeszköz: önkitöltős kérdőív.
A kutatás két részre tagolódik: egyrészt a fiatalok színházigényének bemutatása, majd a szülők szerepének színházlátogatásukra gyakorolt hatásának érintőleges vizsgálata.

» Teljes dolgozat: [PDF]

Vissza

 
 
kapcsolódó
» mi ez?
» rövidítések
» felhívás az ETDK résztvevőihez
 
 

(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2020
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék